Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 rametti di coriandolo fresco,le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 2 pezzi di scorza di limone (5x2 cm circa), senza la parte bianca
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco a metà e privato dei semini
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di vino bianco secco
- ½ cucchiaino di paprika dolce
- ¼ di cucchiaino di sale + q.b.
- 300 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati e puliti
- 300 g di calamari ad anelli (1 cm)
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 450 kJ / 108 kcal
- Protein
- 11.1 g
- Sacharidy
- 1.7 g
- Tuk
- 6 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 0.4 g
- Sodík
- 284.7 mg
Alternativní recepty
Polpo alla Luciana
1 godz. 30 min
Torta salata con melanzane e scamorza
1 godz. 30 min
Insalata di polpo e patate
2h
Spezzatino di vitello alle mandorle e pinoli
1sa
Spezzatino di pesce spada a Cottura lenta
1 godz. 40 min
Ceci al pomodoro
40 dk
Linguine allo sgombro
30 Min
Gamberoni in guazzetto
40 dk
Insalata di totani, gamberi e verdurine croccanti
45 dk
Nasello in salsa all'arancia
2sa 30 dk
Fregola con le arselle
45 dk
Sovracosce di pollo speziate alla birra
1 godz. 30 min