Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 pés de salsa
- 2 dentes de alho
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 200 g cenoura cortada em rodelas (0,5 cm aprox.)
-
200
g lentilhas amarelas
nebo 200 g lentilhas vermelhas - 900 g água
- 400 g tomate triturado
- 400 g feijão-preto cozido, escorrido
- 1 c. chá de piripíri em pó (volitelně)
- ½ c. chá de paprika
- ½ c. chá de cominhos em pó
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta preta
-
1
c. sopa de caldo de legumes caseiro
nebo 1 cubo de caldo de legumes
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1757.8 kJ / 420.1 kcal
- Protein
- 21.5 g
- Sacharidy
- 68.2 g
- Tuk
- 8.9 g
- Nasycený tuk
- 1.3 g
- Vláknina
- 17.1 g
- Sodík
- 667.8 mg
Alternativní recepty
A hora dourada
15 Min
Sopa de bulgur e lentilhas vermelhas
55 dk
Menu: Sopa de couve-flor com espinafres & Peixe com puré de abóbora
45 dk
Papas de chia com ananás e especiarias
20 dk
Frango Tex-Mex e salada de quinoa
30 Min
Guisado de gengibre e tomate com camarão
35 dk
Sopa de ervilhas à alentejana
40 dk
Creme cor de laranja
50 dk
Pão de batata sem glúten
2sa 30 dk
Sopa de feijão e espinafres
30 Min
Crepes de tapioca e espinafres sem glúten
15 Min
Sopa de ervilhas com hortelã
20 dk