Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Bolonhesa de lentilhas e beringela
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 150 g cenoura cortada em pedaços
- 60 g azeite
- 100 g lentilhas verdes
- 300 g beringela cortada em cubos (3 cm)
- 100 g vinho tinto
- 400 g tomate em pedaços
- 2 folhas de louro
- 1 c. chá de tomilho
- 1 c. chá de orégãos
- ½ c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta preta
Puré de batata
- 800 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
- 300 g leite
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta preta
- 50 g manteiga cortada em pedaços, mais q.b. p/ untar
-
2
c. sopa de pão ralado
nebo 2 c. sopa de queijo gruyère ralado
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1677 kJ / 401 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 39 g
- Tuk
- 19 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 9 g
- Sodík
- 452 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Feijoada vegetariana
1 godz. 20 min
Estufado de lentilhas com legumes
1 godz. 45 min
Estufado de beringela picante
30 min
Bolonhesa de lentilhas
35 min
Bolonhesa de lentilhas
50 min
Empadão de batata-doce e lentilhas
2h 30min
Tripas vegan com grão e cogumelos
30 min
Tikka masala de couve-flor
30 min
Lasanha de lentilhas vegan
2 godz. 20 min
Moussaka vegetariana
1 godz. 10 min
One pot de lentilhas e espinafres
1h
Moussaka de lentilhas
2 godz. 20 min