
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Veganer Spätzleteig
-
380 - 400
g Weizenmehl Type 550
nebo 380 - 400 g Dinkelmehl Type 630 -
300
g Sojadrink
nebo 300 g Haferdrink - 100 g Wasser, kalt
- 2 g Kala Namak
- 1 Msp. Kurkuma (volitelně)
- 20 g Öl
Sauce und Fertigstellung
- 150 g Kartoffeln, mehligkochend in Stücken (4 cm)
- 75 g Möhre in Stücken (4 cm)
- 360 g Zwiebeln 60 g halbiert und 300 g geachtelt
- 1 Knoblauchzehe
- 330 g Wasser und etwas mehr zum Kochen und Abschrecken
- 60 g Cashewkerne
- 1 TL Senf
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ½ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- ¼ TL Muskat
- 2 geh. TL Hefeflocken
- 1 TL Zitronensaft
- 50 g vegane Margarine
- 150 g geriebene Käse-Alternative, vegan
- 30 g Öl
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 847 kcal / 3544 kJ
- Protein
- 22 g
- Tuk
- 42 g
- Sacharidy
- 100 g
- Vláknina
- 8.1 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Sodík
- 1277 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Veganes Seitan-Geschnetzeltes mit Spätzle
8hod.
Vegane Weißwürste
55min
Veganes Käsefondue
30min
Veganer Marmorkuchen
1hod. 20min
Veganes Pastatopping - Parmesan Alternative
10min
Vegane Aioli
120hod.
Vegane Mac and Cheese
1hod.
Vegane Crème Brûlée
4hod. 45min
Vegane Paprika-Rahmsauce
40min
Veganes Pilzgulasch mit Semmelknödeln
35min
Vegane Käsesauce (zu Nudeln oder zum Überbacken)
35min
Vegane Lasagne
1hod. 50min