
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
- 2 red capsicums (approx. 420 g), cut into halves and deseeded
- 1 eggplant (approx. 350 g), cut into halves lengthways
- 40 g extra virgin olive oil plus extra to drizzle
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli deseeded if preferred
- 6 pitted Kalamata olives
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground smoked paprika
- 20 g lemon juice
- Nutriční hodnoty
- na 490 g
- Kalorie
- 634.8 kcal / 2655.9 kJ
- Protein
- 9.9 g
- Tuk
- 44 g
- Sacharidy
- 58.3 g
- Vláknina
- 24.4 g
- Nasycený tuk
- 6.4 g
- Sodík
- 403.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50min
Honey semifreddo with warm figs and walnuts (Diabetes)
6hod. 15min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Miso kraut
168hod. 20min
Pil pil sauce
5min
Chunky mixed vegetable soup
50min
Creamy tomato and basil soup
30min
Pea and mint soup
20min
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45min
Community fave brown rice salad
55min
Eggplant and ricotta involtini
1hod. 20min
Zucchini cheddar slice
45min