Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La pâte
-
175
g de farine bise
nebo 180 g de farine de blé - 80 g de beurre en morceaux (2 cm)
- ¾ de c. à café de sel
- 60 g d'eau
Découpage et préparation des légumes
- 500 - 600 g de légumes variés p.ex. (oignons, poireaux, carottes, courgettes, céleri, chou-rave, épinards, potiron, brocoli) en morceaux de 2 cm
- 1 - 2 gousse(s) d'ail (volitelně)
- 150 g de lait
- 125 g de crème entière
- 1 œuf
- ¾ de c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
-
100
g de gruyère, concassé ou râpé (voir conseil)
(volitelně)
nebo 100 g de fromage, toutes sortes, concassé ou râpé (voir conseil) (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 1195 kJ / 286 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 18 g
- Tuk
- 19 g
- Nasycený tuk
- 11 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 399 mg
Alternativní recepty
Risotto alle cinque P
30min
Potée de riz à la courge
50 min
Tarte aux poireaux et au fromage
1 Std. 5 Min
Pain bis gratiné à la méditerranéenne
35min
Tarte aux légumes
25min
Quiche lorraine, façon baguette
40min
Riz aux légumes et tomates avec petits pois et maïs
35min
Ragoût de pommes de terre et de champignons
1h
Pâtes au four rapides
55 Min
Tarte aux légumes (TM6)
25min
Salade d’Ebly à la vinaigrette de légumes
35min
Risotto à la tomate et au basilic
30min