Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 40 g olive oil
- 2 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground ginger
- 2 pinches saffron
- ¼ tsp ground smoked paprika
- 1 - 2 pinches ground nutmeg
- 800 g topside beef or rump steak, trimmed and cut into cubes (3 cm)
- 1 - 2 tbsp Vegetable stock paste, to taste (see Tips)
- 2 tsp plain flour
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 300 g pearl couscous (Israeli couscous)
- 900 g water
- 2 carrots (approx. 180 g), cut into pieces (1-2 cm)
- 1 turnip (approx. 220 g), cut into pieces (1-2 cm)
- 1 zucchini (approx. 250 g), cut into pieces (1-2 cm)
- 100 g raisins
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (weight is pre-draining)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4467.3 kJ / 1063.5 kcal
- Protein
- 86.3 g
- Sacharidy
- 99.5 g
- Tuk
- 32.7 g
- Nasycený tuk
- 6.6 g
- Vláknina
- 15.1 g
- Sodík
- 2566 mg
Alternativní recepty
Beef stroganoff
35min
Curried sausages and lentils
1h
Aromatic chicken pilaf
1h 20min
Moroccan chicken with couscous
45min
Mexican cottage pie
1h 30min
Shepherd's pie
55min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min
Moroccan chicken with couscous
1h 5min
Chicken cacciatore
50min
One pot pasta with chorizo
35min
Lemon and lamb pie with filo topping
2 Std. 40 Min
Hunters' stew
1h