Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa
- 10 g azeite
- 250 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
nebo 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 1 c. chá de açúcar amarelo
- 400 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- 800 g água
- 40 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 20 g vinho branco
- 1 c. chá de pimenta
- 1 c. chá de tomilho
- 1 dente de alho
- ½ limão, só o sumo
- 370 g alcachofras (aprox. 6 alcachofras), arranjadas, s/ as folhas duras
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Flor de sal q.b. p/ temperar
- 200 g queijo feta esfarelado
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1594 kJ / 381 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 52 g
- Tuk
- 14 g
Alternativní recepty
Piza com base de curgete
2 Std. 10 Min
Folhados de Peru
Brak ocen
Piza com batata e alecrim
50min
Pão libanês com especiarias
3h 20min
Enrolados de manteiga de agrião
Brak ocen
Gelado de spirulina
16 godz. 10 min
Panqueca no forno
1h
Biscotti
2 Std. 30 Min
Piza vegetariana
1 Std. 45 Min
Pilaf com curgete, cogumelos, tomate e açafrão
30 Min
Piza fresca com pesto de pistácio
40min
Piza 4 estações
1h