Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Tapenade
- 15 g salsa
- 100 g azeitona verde s/ caroço
- 2 filetes de anchova em óleo, escorridos
- 1 dente de alho
- 20 g alcaparras em conserva
- ½ limão, só o sumo
- 80 g azeite
Massa
- 600 g amêijoas
- 3 c. chá de sal
- 1200 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 600 g mexilhão fresco e limpo
- 400 g massa tipo concha
- 50 g chalota
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 30 g cerveja
- 5 vieiras
- Aneto q.b. p/ polvilhar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 4025.5 kJ / 962.1 kcal
- Protein
- 58.7 g
- Sacharidy
- 93.6 g
- Tuk
- 37.9 g
- Nasycený tuk
- 5.6 g
- Vláknina
- 5.1 g
- Sodík
- 3800.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Polvo guisado do Faial
1 Std. 10 Min
Polvo guisado
55 dk
Massa com conserva de sardinha e pão ralado
30 Min
Risoto de polvo
1 Std. 10 Min
Cocktail de champanhe, framboesa e romã
45 dk
Estufado de vegetais e fruta com caril
50 dk
Sopa caprese
1h 15min
Piza de espargos e ervilhas com ovo estrelado
40 dk
Recheio de salmão e coleslaw para sanduíches
10 Min
Massa com frango e abóbora
45 dk
Massa rica com vitela
50 dk
Arroz de polvo à espanhola
1 godz. 30 min