Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů cukety
- 100 gramů mrkve, oloupané
- 1 stroužek česneku
- 20 gramů olivového oleje
- 25 gramů másla
- 75 gramů bílého vína
- 10 gramů citrónové šťávy
- 2 plátky citrónové kůry (2-3 cm)
- 2 snítky čerstvého tymiánu, jen lístky
- 1 bobkový list, sušený
- 4 filety z bílé ryby, bez kůže, bez kostí (např. treska, cca 100 gramové filety)
- 1 špetka mořské soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 500 gramů vody, vařící
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 805 kJ / 193 kcal
- Protein
- 19.6 g
- Sacharidy
- 3.5 g
- Tuk
- 11.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mořský vlk s bazalkovou salsou a bramborami
40min
Treska v páře s petrželovou krustou, novými bramborami a cuketou
40min
Brambory se zelenými fazolkami a petrželovým pestem
35min
Treska v páře s italskou rajčatovou omáčkou a dušenými bramborami
50min
Kapr v páře s koprovou zálivkou
1h 5min
Candát se špenátem, linguine a omáčkou beurre blanc
35min
Pstruzi na páře s bulgurem, baby karotkou a balzamikovou omáčkou
50min
Chřest na páře s hnědým máslem a makovou oplatkou
1h 40min
Hráškové pesto se špenátem
15min
Marinované filety z bílé ryby s omáčkou chermoula a kuskusovým salátem
1h 20min
Pstruh na páře a květákové pyré
1h 10min
Pražma s cherry rajčaty a bramborovým pyré
40min