
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 - 4 zucchinis trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
Pesto
- 80 g hard cheese (eg Parmesan, Manchego, pecorino), cut into pieces (3 cm)
- 30 g nuts or seeds of choice (eg macadamia, pinenuts, almonds, hazelnuts, walnuts, pinenuts, sunflower seeds, pepitas)
- 1 garlic clove
- 80 g mixed fresh herbs rocket and spinach leaves.
- 130 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp sea salt
lentil bolognaise
- 1 brown onion cut into quarters
- 1 celery stalk cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 30 g fresh flat-leaf parsley leaves and stems
- 1 tsp dried thyme
- 3 tsp dried oregano
- 2 pinches dried chilli flakes to taste (optional)
- 40 g extra virgin olive oil
- 100 g red wine
- 400 g canned lentils rinsed and drained
- 800 g canned tomatoes
- 60 g tomato paste
- ½ tsp sea salt to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 576.1 kcal / 2410.2 kJ
- Protein
- 15.1 g
- Tuk
- 41.4 g
- Sacharidy
- 40.1 g
- Vláknina
- 15 g
- Nasycený tuk
- 8.3 g
- Sodík
- 778.2 mg
Alternativní recepty
Linguine marinara
30min
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1hod. 40min
Boulangère potatoes
1hod. 40min
Easy citrus pie
1hod.
Creamy miso mushroom udon
45min
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter TM6)
1hod. 40min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1hod. 10min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55min
Mushroom and kale risotto
55min
Banana Nice cream
5min