Kompatibilní verze
Těstoviny s cuketovou omáčkou a tygřími krevetami s citrónem
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 citrón, kůra a šťáva
-
30
gramů sýru parmazánu, na kostky (3x3 cm)
nebo 30 gramů sýru Gruyére, na kostky (3x3 cm) - 1200 gramů vody
-
1
kostka zeleninového bujónu
nebo 1 vrchovatá čajová lžička dochucovací pasty, domácí, zeleninové - 2 čajové lžičky soli
- 200 gramů velkých čerstvých krevet, tygřích
- 300 gramů cukety, nakrájené na kolečka 0,5 cm
- 2 stroužky česneku
- 200 gramů vaječných těstovin, typu tagliatelle
-
200
gramů crème fraîche
nebo 200 gramů sójové smetany - 1 čajová lžička jarní cibulky, nakrájené
- 1 čajová lžička čerstvého kopru, nakrájeného
- 1 - 2 špetky pepře, černého, mletého nakrájeného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1875 kJ / 447 kcal
- Protein
- 21.8 g
- Sacharidy
- 41.3 g
- Tuk
- 21 g
- Vláknina
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cuketové rizoto s krevetami
1h 15min
Rýže tří chutí
40min
Vejce na páře á la flamenca
25min
Čočka s krevetami
20min
Candát se špenátem, linguine a omáčkou beurre blanc
35 min
Chřestový salát s mangem
35 min
Krevetový salát s avokádem a skleněnými nudlemi
35 min
Avokádová polévka s krevetami
20min
Chřest s rýží a citrónovou omáčkou sabayon
1 Std.
Chřest na páře se zelenou omáčkou
40min
Černé rizoto s chobotnicí
1h 15min
Tagliatelle s hříbky a karamelizovanými rajčaty
35 min