Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 20 gramů olivového oleje, plus navíc na pokapání
- 300 gramů avokáda, zralého, na kousky (3 cm)
- 800 gramů sekaných rajčat v plechovce
- 500 gramů vody
- 50 gramů rajčatového protlaku
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 1 - 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 čajová lžička cukru
- 1 čajová lžička sušené majoránky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 856 kJ / 205 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 6 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 4.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zeleninová polévka a brokolice se sýrovou omáčkou
25 min
Minestrone s pancettou
25 min
Mexická rajčatová polévka s kuřetem
45 min
Krůtí maso s mangoldem a houbami
40 Min
Kedlubnová polévka s řeřichou
35min
Krémová polévka ze zelené čočky s křepelčím vejcem
45 min
Polévka z červených paprik a cuket
55 min
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30 min
Polévka z červené řepy s bylinkovými knedlíčky
1 Std. 10 Min
Dýňovo-rajčatová polévka s kokosovým mlékem
35min
Zeleninový krém
45 min
Mrkvová krémová polévka
30 min