Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 20 gramů olivového oleje, plus navíc na pokapání
- 300 gramů avokáda, zralého, na kousky (3 cm)
- 800 gramů sekaných rajčat v plechovce
- 500 gramů vody
- 50 gramů rajčatového protlaku
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 1 - 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 čajová lžička cukru
- 1 čajová lžička sušené majoránky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 856 kJ / 205 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 6 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 4.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chřestovo - mrkvové kari
35min
Polévka z červených paprik a cuket
55min
Holandská omáčka s červenou paprikou
15min
Dýňovo-rajčatová polévka s kokosovým mlékem
35min
Arašídová polévka
40 Min
Cuketovo-rajčatová polévka
40 Min
Bramborový salát s lososem a avokádem
1 Std. 10 Min
Pastináková polévka s dýní a jablky
45 Min
Polévka ze zeleného chřestu s crème fraîche
30min
Rebarborovo-jahodový nápoj
45 Min
Placka plněná mozzarelou
50min
Rajčatová krémová polévka
30min