Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 - 150 gramů lilku, na kousky
- 100 - 150 gramů cukety, na kousky
- 2 ½ - 2 ¾ čajové lžičky soli
- 100 gramů červené cibule, napůl
- 2 - 3 stroužky česneku, napůl
- 150 gramů žluté papriky, na kousky
- 20 gramů olivového oleje
- 1 čajová lžička cukru
- 3 čajové lžičky provensálského koření
- ¼ čajové lžičky černého pepře, čerstvě umletého
- 40 gramů rajčatového protlaku
- 250 gramů drcených rajčat, konzervovaných
- 550 gramů vody
- 250 gramů těstoviny typu farfalle
- 1 svazek směs bylinek, čerstvých, pouze lístky
- 150 gramů čerstvého sýra (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1389 kJ / 444 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 54 g
- Tuk
- 8 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Vláknina
- 8 g
Alternativní recepty
Těstoviny s kuřecím masem a sušenými rajčaty
30min
Ořechové rizoto s pečenými rajčaty
40min
Rizoto s cuketou a sýrem feta
30min
Penne v rajčatovo-amarantové omáčce - z jednoho hrnce
30min
Penne s čočkovo-rajčatovou omáčkou - z jednoho hrnce
40min
Rizoto s paprikami a tuňákem
40min
Těstoviny s citrónovým pestem, hráškem a fazolkami - z jednoho hrnce
35 Min
Těstoviny s pálivou mrkvovou omáčkou s kešu
20 min
Mušličky s dýní a slaninou
30min
Lilkové ragú s cizrnou
45min
Těstoviny s rajčaty a špenátem
30min
Ořechová boloňská omáčka s pórkem
35 Min