
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů vlašských ořechů, plus půlky na ozdobení
Těsto:
- 250 gramů másla, na kousky
- 350 gramů hladké mouky
- 6 žloutků
- ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
Bezé:
- 6 bílků
- 1 špetku soli
- 200 gramů cukru
- 2 čajové lžičky bramborového škrobu, např. Solamylu
Krém:
- 120 gramů másla, velmi měkkého
- 400 gramů slazeného kondenzovaného mléka, (1 konzerva)
- 2 polévkové lžíce kakaového prášku
-
mandlové vločky, na ozdobení
nebo rozinky, na ozdobení
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1550 kJ / 370 kcal
- Protein
- 5.4 g
- Sacharidy
- 36 g
- Tuk
- 21.4 g
- Vláknina
- 0.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Boží milosti
30min
Dort s vaječným likérem
13hod. 15min
Polský domácí medový likér krupnik
25min
Hrušky s ořechovo-sýrovou pěnou
Žádné hodnocení
Třešňový koláč s vanilkovým krémem
4hod. 45min
Taštičky s bramborovou-hráškovou nádivkou
Žádné hodnocení
Malinové suflé s anglickým krémem (bez lepku)
Žádné hodnocení
Puding z čerstvých jahod
2hod. 15min
RAW řepný dortík
1hod. 25min
Bombardino
45min
Velikonoční hnízda z odpalovaného těsta
1hod. 15min
Bramborové knedlíky
50min