Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 gramů lišek, sušených
- 1000 gramů vody
- 2 polévkové lžíce polévkové zeleniny, sušené, (mrkve, celeru a pórku), na kousky
- 3 jarní cibulky, na kousky
- 40 gramů oleje
- 700 gramů moučných brambor, na kousky
-
2
kostky masového bujónu
nebo 2 vrchovaté čajové lžičky dochucovací pasty, masové, domácí - 2 bobkové listy
- 1 - 2 čajové lžičky soli, dle chuti
- ½ čajové lžičky pepře, černého, mletého, dle chuti
- 1 čajová lžička cukru, krupice
- 150 gramů slaniny, na kostičky
- 100 gramů smetany
- 1 čajová lžička majoránky, čerstvé
- 3 polévkové lžíce čerstvé petržele, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Protein
- 14 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 16 g
- Vláknina
- 10.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vánoční houbová polévka s nudlemi
30min
Hříbkové ragú s houskovými noky
1h
Hanácká trošková polévka
8h 55min
Kedlubnová polévka s řeřichou
35min
Žampiónová krémová polévka
20min
Chřest s pikantní jahodovou omáčkou
50min
Kvašáková polévka se zakysanou smetanou
30min
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45min
Houbová směs na rychlou polévku
10min
Fazolková polévka s koprem a vejcem
30min
Žampiónová krémová polévka
20min
Kulajda
40min