Středomořský Green Goddess salát

2.5 2 hodnocení
Příprava 20min.
Celkový 40min.
4 porce

Suroviny

  • 50 gramů lístků bazalky
  • 20 gramů hladkolisté petržele
  • 20 gramů vlašských ořechů
  • 1 ½ čajové lžičky soli
  • 30 gramů olivového oleje
  • 120 gramů řeckého jogurtu
  • 30 gramů majonézy
  • 50 gramů citrónové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • 30 gramů extra panenského olivového oleje
  • 600 gramů vody
  • 250 gramů těstovin (např. fusilli nebo cavatappi), s dobou vaření 10 minut
  • 200 gramů konzervovaného tuňáka okapaného, na kousky
  • 80 gramů cherry rajčat napůl
  • ¼ čajové lžičky cukru
  • 150 gramů salátové okurky na tenká kolečka
  • 100 gramů zelených paprik na kostky (1 cm)
  • 120 gramů avokáda na plátky
  • 30 gramů oliv Kalamata, konzervovaných scezených
  • 30 gramů vypeckovaných zelených oliv
  • 1 - 2 špetky mletého černého pepře
  • 60 gramů fety

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Sodík 1467.6 mg
Protein 32.5 g
Kalorie 3311.7 kJ / 791.5 kcal
Tuk 41.6 g
Vláknina 6.7 g
Nasycený tuk 7.9 g
Sacharidy 73.2 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...