Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 240 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 20 gramů olivového oleje
- 800 gramů sterilovaných rajčat v plechovce
- 100 gramů smetany
- 250 gramů vody
-
2
kostky zeleninového bujónu
nebo 2 vrchovaté čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty, domácí - 2 polévkové lžíce koření na pizzu
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička cukru
- 2 špetky pepře, černého, mletého
- 400 gramů těstovin, např. penne nebo fusilli
- 150 gramů špenátových listů, mražených, rozmrazených
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2296 kJ / 549 kcal
- Protein
- 18 g
- Sacharidy
- 82 g
- Tuk
- 16 g
- Vláknina
- 8.9 g
Alternativní recepty
Pastýřské brambory zapečené s těstovinami, smetanou a sýrem
1h 30 min
Penne s čočkovo-rajčatovou omáčkou - z jednoho hrnce
40 Min
Gnocchi trikolóra
25 Min
Ratatouille s těstovinami - z jednoho hrnce
35 dk
Okurkové lodičky s bulgurem a dýňovým rizotem
1 godz. 15 min
Penne s dýní a sušenou šunkou
20 Min
Těstoviny s hráškem a sýrem cottage
25 Min
Vegetariánský rýžový salát
40 Min
Venkovské rizoto
30 min
Rizoto s kari a mrkví
30 min
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a chorizem
30 min
Gnocchi s avokádem
20 Min