Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 g tomatoes, fresh, halved
- 50 g olive oil
- 1 tsp sugar
- 2 tsp fresh thyme leaves
- 30 g unsalted butter
- 50 g shallots
- 50 g leeks, white part, cut in pieces
- 50 g bacon, unsmoked, cut in pieces (volitelně)
- 2 garlic cloves
-
150
g Arbroath smokie, bones and skin removed, cut in pieces (3 cm)
nebo 150 g smoked haddock, bones and skin removed, cut in pieces (3 cm) - 20 g tomato purée
-
500
g fish stock
nebo 500 g chicken stock - 25 g lemon juice
- 1 tsp balsamic vinegar
- ½ tsp smoked paprika
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- 140 g double cream
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1193 kJ / 285 kcal
- Protein
- 7.6 g
- Sacharidy
- 8.2 g
- Tuk
- 24.6 g
Alternativní recepty
Double Pea and Chorizo Soup
45min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Onion Soup
1h
Creamy Courgette Soup
25 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Sweetcorn & Chorizo Chowder
1h
Broccoli and stilton soup
30 min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30 min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55min
Chorizo and Butternut Squash Soup
30 min
Lentil and Bacon Soup
8 Std. 55 Min