Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 g tomatoes, fresh, halved
- 50 g olive oil
- 1 tsp granulated sugar
- 2 tsp fresh thyme leaves
- 30 g unsalted butter, diced
- 50 g shallots
- 50 g leeks, white part, cut in pieces
- 50 g bacon, unsmoked, cut in pieces (volitelně)
- 2 garlic cloves
-
150
g Arbroath smokie, bones and skin removed, cut in pieces (3 cm)
nebo 150 g smoked haddock, bones and skin removed, cut in pieces (3 cm) - 20 g tomato purée
-
500
g fish stock
nebo 500 g chicken stock - 25 g lemon juice
- 1 tsp balsamic vinegar
- ½ tsp smoked paprika
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- 140 g double cream
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1150.8 kJ / 275 kcal
- Protein
- 10.2 g
- Sacharidy
- 10.6 g
- Tuk
- 22.1 g
- Nasycený tuk
- 9.2 g
- Vláknina
- 2.3 g
- Sodík
- 795.1 mg
Alternativní recepty
Broccoli and stilton soup
30 min
Haggis and Pancetta Roulade with Whisky Sauce
40 min
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1h
Rolled Shoulder of Lamb
2h 30min
Carrot and Coriander Soup
25min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 min
Onion Soup
1h
Double Pea and Chorizo Soup
45 min
Watercress Soup
25min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30 min
Sweetcorn & Chorizo Chowder
1h
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35min