Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g couscous
- 400 g water
- 1 tsp ras el hanout (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g dried apricots, pitted
- 60 g blanched almonds
- 400 g onions, halved
- 200 g carrots, cut in pieces
- 20 g olive oil, plus 2 Tbsp
- 500 g lamb meat
- 200 g aubergines
- 100 g tinned chopped tomatoes
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l)
nebo 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
-
2
pinches saffron threads
nebo 1 tsp ground turmeric - 1 - 2 tsp lemon juice, to taste
- ½ tsp ground cumin
- 2 pinches ground black pepper
- 40 - 50 g honey, to taste
-
½
bunch fresh coriander, leaves only, chopped (see tip)
nebo ½ bunch fresh parsley, leaves only, chopped (see tip)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3459 kJ / 827 kcal
- Protein
- 41 g
- Sacharidy
- 100 g
- Tuk
- 28 g
- Vláknina
- 16 g
Alternativní recepty
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30min
Keralan Fish Curry
30min
Chimichurri Pork Fillet with Warm Rice Salad
13h 20 min
Beef Bourguignon
1 godz. 30 min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1 godz. 40 min
One-pot Moussaka
30min
Lebanese Lamb Puff Pastry Tart
1 godz.
Sri Lankan Red Beef Curry
1 godz. 35 min
Rhubarb Crumble
55 min
Masala Hake at 55°C
55 min
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1 godz. 10 min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min