Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Falafel
- 300 g grão-de-bico seco
- 2 dentes de alho
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 15 g coentros
- 20 g sementes de sésamo
- 1 c. chá de piripíri
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 c. chá de sal
- 160 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 150 g farinha
- Óleo q.b. p/ fritar
Pão
- 240 g água
-
25
g fermento de padeiro fresco
nebo 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 360 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Tahini
- 80 g sementes de sésamo
- 80 g água
- 20 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 2 dentes de alho
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Molho
- 10 g hortelã
- ½ c. chá de sal
- 200 g iogurte natural
Montagem
- ½ alface iceberg cortada em juliana
- 3 tomates cortados em rodelas
- 1 pepino cortado em tiras
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1411.5 kJ / 337.4 kcal
- Protein
- 14 g
- Sacharidy
- 56.1 g
- Tuk
- 7.2 g
- Nasycený tuk
- 1.2 g
- Vláknina
- 6.8 g
- Sodík
- 702.6 mg
Alternativní recepty
Falafel com húmus de beterraba
20 min
Grão aromatizado com sésamo
9h
Técnica Ravioli
30 min
Hambúrgueres de feijão com molho de abacate
40 Min
Hambúrgueres de lentilhas em pão de beterraba com maionese vegan
4 godz. 20 min
Nuggets de tofu
25 Min
Massa fresca sem glúten
30 min
Pita de falafel com molho de iogurte
12h
Tortilhas
1 godz.
Pão naan
1 godz.
Falafel verde com molho de requeijão
8h
Dahl de lentilhas, amêndoa e cebola roxa
2 Std. 40 Min