Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů těstovin, typu fussili
- 1 čajová lžička soli, plus navíc na přípravu těstovin
- 200 gramů vody, plus navíc na přípravu těstovin
- 200 gramů goudy, na kousky
- 2 stroužky česneku
- 380 - 400 gramů sekaných rajčat v plechovce (1 plechovka)
- 200 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 200 gramů zakysané smetany, 12 % tuku
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- 1 ½ čajové lžičky provensálského koření
- 50 gramů rajčatového protlaku
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 2 zeleninové bujóny (pro 0,5 l vody), rozdrobeného - 4 - 5 rajčat, na 3mm plátky
- 3 konzervy tuňáka, konzervovaného, ve vlastní šťávě (každá 180 gramů), scezeného
- 1 - 2 červené cibule, na 2mm plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2791.2 kJ / 666.7 kcal
- Protein
- 40.3 g
- Sacharidy
- 75 g
- Tuk
- 24.2 g
- Nasycený tuk
- 13.3 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 1657.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rychlé makaróny z trouby
1 Std. 10 Min
Rajčatová omáčka s tuňákem
45 Min
Zapečené brambory s lososem a koprem
1 Std.
Růžové fusilli
30 Min
Zapečené těstoviny se zeleninou
1 Std.
Penne s čočkovo-rajčatovou omáčkou - z jednoho hrnce
40 Min
Zapečená rýže s mletým hovězím masem
1 Std.
Pastýřské brambory zapečené s těstovinami, smetanou a sýrem
1 Std. 30 Min
Ratatouille s těstovinami - z jednoho hrnce
35min
Těstoviny s kuřecím masem a sušenými rajčaty
30 Min
Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem s modrou plísní
35min
Rychlé zapečené brambory à la gratin
45 Min