Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů těstovin, typu fussili
- 1 čajová lžička soli, plus navíc na přípravu těstovin
- 200 gramů vody, plus navíc na přípravu těstovin
- 200 gramů goudy, na kousky
- 2 stroužky česneku
- 380 - 400 gramů sekaných rajčat v plechovce (1 plechovka)
- 200 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 200 gramů zakysané smetany, 12 % tuku
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- 1 ½ čajové lžičky provensálského koření
- 50 gramů rajčatového protlaku
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo 2 zeleninové bujóny (pro 0,5 l vody), rozdrobeného - 4 - 5 rajčat, na 3mm plátky
- 3 konzervy tuňáka, konzervovaného, ve vlastní šťávě (každá 180 gramů), scezeného
- 1 - 2 červené cibule, na 2mm plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2791.2 kJ / 666.7 kcal
- Protein
- 40.3 g
- Sacharidy
- 75 g
- Tuk
- 24.2 g
- Nasycený tuk
- 13.3 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 1657.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Těstoviny s kuřecím masem a sušenými rajčaty
30min
Zapečená rýže s mletým hovězím masem
1 godz.
Zapečená vepřová panenka s brokolicí a těstovinami
1 godz. 15 min
Zapečené brambory s lososem a koprem
1 godz.
Zapékané těstoviny s uzeným masem
55 min
Rychlé zapečené brambory à la gratin
45min
Zapečené těstoviny se zeleninou
1 godz.
Halloumi salát
20min
Těstovinový salát se zeleninou a bylinkovo-česnekovým aioli
30min
Kuřecí ragú se špenátovou rýží
1 godz.
Těstovinový salát s tuňákem, zeleninou a bazalkou
10 min
Kuřecí kousky s teplým bramborovým salátem
55 min