Zapečené těstoviny s tuňákem a rajčaty
TM6 TM5

Zapečené těstoviny s tuňákem a rajčaty

4.6 (74 hodnocení)

Suroviny

  • 500 gramů těstovin, typu fussili
  • 1 čajová lžička soli, plus navíc na přípravu těstovin
  • 200 gramů vody, plus navíc na přípravu těstovin
  • 200 gramů goudy, na kousky
  • 2 stroužky česneku
  • 380 - 400 gramů sekaných rajčat v plechovce (1 plechovka)
  • 200 gramů smetany, min. 30 % tuku
  • 200 gramů zakysané smetany, 12 % tuku
  • 1 čajová lžička mletého černého pepře
  • 1 ½ čajové lžičky provensálského koření
  • 50 gramů rajčatového protlaku
  • 2 čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
    nebo 2 zeleninové bujóny (pro 0,5 l vody), rozdrobeného
  • 4 - 5 rajčat, na 3mm plátky
  • 3 konzervy tuňáka, konzervovaného, ve vlastní šťávě (každá 180 gramů), scezeného
  • 1 - 2 červené cibule, na 2mm plátky

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
2791.2 kJ / 666.7 kcal
Protein
40.3 g
Sacharidy
75 g
Tuk
24.2 g
Nasycený tuk
13.3 g
Vláknina
4 g
Sodík
1657.2 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty