Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů kuřecích prsou
- 2000 gramů vařící vody
- 15 gramů olivového oleje
- 150 gramů řapíkatého celeru, na kousky
- 120 gramů pórku, na plátky (1 cm)
- 1 stroužek česneku, na plátky
- 1 červená chilli paprička, čerstvá, napůl, zbavená semínek (volitelně)
- 1 bobkový list, sušený
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- 100 gramů krup, namočených přes noc, poté opláchnutých a scezených
- 140 gramů mrkve, na kolečka (5 mm)
-
2
zeleninové bujóny (pro 0,5 l vody), rozdrobené
nebo 2 vrchovaté čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty - 50 gramů baby špenátu
- 75 gramů mraženého zeleného hrášku
- sůl, podle chuti
- mletý černý pepř, podle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1301 kJ / 309 kcal
- Protein
- 35 g
- Sacharidy
- 26 g
- Tuk
- 7 g
- Nasycený tuk
- 1 g
- Sodík
- 628 mg
Alternativní recepty
Kukuřičná polévka s kuřecím masem
35 Min
Kuře dušené s rajčaty a bazalkou
35 Min
Omeleta z kokosové mouky
20min
Pomalu vařená dýňovo-fazolová polévka s kokosovým mlékem
16h 20min
Batátový eintopf s klobásou a fazolemi
45 min
Kapustnica
1h 15min
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45 min
Špaldový salát
20min
Kuře s těstovinami orzo a pestem
30min
Horní kuřecí stehna pečená na zelí
1h 10min
Krémová kuřecí polévka
45 min
Vepřové v mrkvi
2 Std.