Marocká kuřecí stehna
TM6

Marocká kuřecí stehna

4.7 (32 hodnocení)

Suroviny

  • řepkový olej
    nebo kokosový olej, na vymazání
  • 8 horních kuřecích stehen, s kůží a kostí (cca 1 kg)
  • 1 polévková lžíce koření na pečené kuře
  • 400 gramů batátů, oloupaných, na kostky (2–3 cm)
  • 1 žlutá paprika, na kousky (2–3 cm)
  • 200 gramů žampiónů, očištěných, na čtvrtky
  • 8 sušených meruněk
  • 2 - 2 ½ čajové lžičky soli
  • 250 gramů smetany (viz Tip)
  • 20 gramů rajčatového protlaku
  • 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
    nebo 1 ½ čajové lžičky zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
  • 3 čajové lžičky marockého koření ras el hanout
  • 2 čajové lžičky sladké červené papriky
  • 1 čajová lžička mleté pálivé papriky
  • 1 - 2 špetky mletého černého pepře
  • 800 gramů sterilovaných drcených rajčat
  • 300 gramů rýže basmati (viz Tip)
  • 500 gramů vody
  • 1 polévková lžíce olivového oleje

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
3073 kJ / 733 kcal
Protein
33 g
Sacharidy
75 g
Tuk
33 g
Nasycený tuk
18 g
Vláknina
9 g
Sodík
2024 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty