Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 gramů parmazánu, na kousky (3 cm)
- 150 gramů lískových ořechů, se slupkou nebo bez slupky nebo vlašské ořechy, mandle, event. směs
- 3 polévkové lžíce provensálského koření
- 2 stroužky česneku
- 150 gramů pórku, na kousky (3 cm)
- 50 gramů olivového oleje
- 800 gramů sterilovaných rajčat v plechovce
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 15 gramů čerstvé bazalky, pouze lístky, plus extra na ozdobení
- 2 špetky cukru
- 2 špetky černého pepře, mletého
- 1 vrchovatá polévková lžíce zeleninového vývaru v prášku
- 100 gramů vlažné vody
- Nutriční hodnoty
- na 4 porce
- Kalorie
- 7548.9 kJ / 1804.2 kcal
- Protein
- 45.4 g
- Sacharidy
- 85.5 g
- Tuk
- 155.2 g
- Nasycený tuk
- 20.7 g
- Vláknina
- 38.1 g
- Sodík
- 1541.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pastýřské brambory zapečené s těstovinami, smetanou a sýrem
1h 30 min
Penne v rajčatovo-amarantové omáčce - z jednoho hrnce
30 Min
Zapečené těstoviny s dýní a sýrem
1h
Bramborové placičky s červenou řepou a jogurtovým dipem
1h
Zapečené těstoviny se zeleninou
1h
Plněné cukety s rajčatovou rýží
1 Std. 40 Min
Cizrnové kuličky s dýní
25 Min
Dýňové karbanátky se špaldou
1 Std. 40 Min
Špagety s batátovo-rajčatovou omáčkou
35 Min
Musaka z červené čočky
2h 20min
Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem
1h
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25 Min