Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 gramů parmazánu, na kousky (3 cm)
- 150 gramů lískových ořechů, se slupkou nebo bez slupky nebo vlašské ořechy, mandle, event. směs
- 3 polévkové lžíce provensálského koření
- 2 stroužky česneku
- 150 gramů pórku, na kousky (3 cm)
- 50 gramů olivového oleje
- 800 gramů sterilovaných rajčat v plechovce
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 15 gramů čerstvé bazalky, pouze lístky, plus extra na ozdobení
- 2 špetky cukru
- 2 špetky černého pepře, mletého
- 1 vrchovatá polévková lžíce zeleninového vývaru v prášku
- 100 gramů vlažné vody
- Nutriční hodnoty
- na 4 porce
- Kalorie
- 7548.9 kJ / 1804.2 kcal
- Protein
- 45.4 g
- Sacharidy
- 85.5 g
- Tuk
- 155.2 g
- Nasycený tuk
- 20.7 g
- Vláknina
- 38.1 g
- Sodík
- 1541.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kešu ořechy a zelenina s omáčkou z arašídového másla a rýží
45 min
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25min
Omáčka puttanesca
45 min
Zapečené těstoviny se zeleninou
1 godz.
Vegetariánský rýžový salát
40 min
Těstoviny s pálivou mrkvovou omáčkou s kešu
20 Min
Rizoto s cuketou a sýrem feta
30 min
Čočkové stew s pancettou
1 godz.
Ratatouille s těstovinami - z jednoho hrnce
35 min
Špagety s batátovo-rajčatovou omáčkou
35 min
Špagety all`arrabbiata - z jednoho hrnce
30 min
Špagety s rajčaty a slaninou
35 min