Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů sýru ementálu, na kousky
Kynuté těsto
- 350 gramů hladké mouky, plus extra na pomoučnění
- 42 gramů čerstvého droždí (1 kostka)
- 50 gramů oleje
- 150 gramů vody, vlažné
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička krystalového cukru
Zeleninová obloha
- 120 gram cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 1 svazek čerstvé petržele, pouze listy
- 15 gramů oleje
- 800 gramů čerstvé zeleniny, dle chuti (např. 200 g mrkve, 200 g rajčat, 200 g žampiónů, 50 g pórku, 150 g papriky), na kousky,
- 300 gramů crème fraîche, s bylinkami
- 2 vejce
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky muškátového oříšku, mletého
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2613 kJ / 624 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 53 g
- Tuk
- 36 g
- Vláknina
- 5.5 g
Alternativní recepty
Čočková sekaná
6 Std. 20 Min
Rolky z listového těsta se sýrem feta a ořechy
40 Min
Pórkový dort (Porreetorte)
1h 30min
Cibulový koláč tarte flambée
Keine Bewertungen
Bazalkovo-hořčičný dip
20 Min
Papriky plněné směsí tvarohu a cuket
1h 5 min.
Španělská bramborová omeleta
40 Min
Quiche s kysaným zelím
1h 30min
Soljanka z DDR
1h 30min
Špenátové řízky z trouby
40 Min
Teplý bramborový salát se slaninou
1 Std. 15 Min
Těstoviny s rajčaty a špenátem
30 Min