Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů sýru ementálu, na kousky
Kynuté těsto
- 350 gramů hladké mouky, plus extra na pomoučnění
- 42 gramů čerstvého droždí (1 kostka)
- 50 gramů oleje
- 150 gramů vody, vlažné
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička krystalového cukru
Zeleninová obloha
- 120 gram cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 1 svazek čerstvé petržele, pouze listy
- 15 gramů oleje
- 800 gramů čerstvé zeleniny, dle chuti (např. 200 g mrkve, 200 g rajčat, 200 g žampiónů, 50 g pórku, 150 g papriky), na kousky,
- 300 gramů crème fraîche, s bylinkami
- 2 vejce
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky muškátového oříšku, mletého
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2613 kJ / 624 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 53 g
- Tuk
- 36 g
- Vláknina
- 5.5 g
Alternativní recepty
Španělský zeleninový koláč COCA
35min
Dýňová frittata s petrželovým dipem
40 min
Ančovičkové máslo
4h 20min
Křupavý slaný koláč s mrkví a cuketou
1h
Bramborový chléb s rozmarýnem
3 Std. 30 Min
Zeleninová bábovka
1 Std. 45 Min
Zeleninový koláč s bylinkami a sýrem
45 min
Špaldová galette s červenou řepou
2h
Slaný koláč se zakysanou smetanou a pažitkou
2h
Rolky z listového těsta se sýrem feta a ořechy
40 min
Dýňové karbanátky se špaldou
1 Std. 40 Min
Chléb
1 Std. 40 Min