Kompatibilní verze
Dýňové knedlíky v ubrousku s houbovo špenátovou smetanovou omáčkou
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dýňové knedlíky v ubrousku
- 250 gramů staršího pečiva, na kousky
- 1 cibule, napůl
- 250 gramů máslové dýně, oloupané, bez semínek, na kousky
- 6 snítek čerstvé petržele, jen lístky
- 30 gramů másla, na kousky
- 250 gramů mléka
- 3 vejce
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 3 špetky mletého černého pepře
- 600 gramů vody
Houbovo-špenátová omáčka
- 30 gramů másla
- 1 stroužek česneku, na tenké plátky
- 300 gramů čerstvých hub, směsi (žampióny, hřiby, hlíva ústřičná), na kousky
- 50 gramů suchého bílého vína
- 2 čajové lžičky hladké mouky
- 100 gramů zeleninového vývaru
- 150 gramů smetany, min. 33 % tuku
- 300 gramů baby špenátu
- ½ čajové lžičky soli
- 2 špetky mletého černého pepře
- 2 špetky mletého muškátového oříšku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2597 kJ / 618 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 55 g
- Tuk
- 32 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Gratinovaná dýně s mrkví
50 min
Celerové ragú s mandlemi
45 min
Gratinované pohankovo-pšeničné palačinky se špenátem, slaninou a ricottou
1 godz. 45 min
Houskové knedlíky s pórkovo-houbovým ragú
55min
Fazolové kuličky s rozmarýnem
20 Min
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25min
Gratinované cannelloni plněné pórkem a brokolicí
1 godz. 45 min
Lilkové rolky plněné sýrem paneer s červenou čočkou a jogurtovým dipem
40min
Špagety s rajčatovou omáčkou a očními bulvami
1h 25 min
Bylinkové noky, divoké houby, hrášek a omáčka z vyzrálého sýra
1h
Treska s bramborovo-dýňovou krustou a vinnou omáčkou
1h
Houbový guláš s knedlíky v ubrousku
1h 10 min