Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů bílé cizrny, suché
- 200 gramů cibule, napůl
- 3 stroužky česneku
- ½ chilli papričky, čerstvé
- 20 gramů oleje
- 300 gramů jehněčího masa, na kostičky 2 cm x 2 cm
- 200 gramů vody
- ½ čajové lžičky kari
- ½ čajové lžičky skořice
- 1 čajová lžička sezamových semínek, bílých
- 1 čajová lžička dochucovací pasty masové
- 50 gramů řapíkatého celeru, na kousky
- ¼ čajové lžičky pepře, mletého
- 2 polévkové lžíce čerstvé petržele, nahrubo nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2889 kJ / 689 kcal
- Protein
- 34.15 g
- Sacharidy
- 48.47 g
- Tuk
- 32.2 g
- Vláknina
- 3.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Houbovo-cizrnová směs
9h
Houbové burgery
2h 5 min
Palačinky se žampióny a sójovou smetanou (bez laktózy)
2h 5 min
Kroupy se žampióny
55 min
Teplý čočkovo-chřestový salát s citrónovou marinádou a sýrem feta
1 Std.
Quinoa sushi
2h 45min
Krekry s konopným semínkem a kyselým zelím
1 Std.
Jehněčí ragú s řapíkatým celerem a čerstvými bylinkami
1 Std.
Srnčí s bramborovými pusinkami a mrkví
1 Std. 50 Min
Cizrnová polévka s masovými knedlíčky
45 min
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30 min
Dýňové noky (bez lepku)
50min