Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů goudy, na kousky
- 50 gramů staršího pečiva, na kousky
- 1 stroužek česneku
- 1000 gramů chřestu, oloupaného, s odříznutými dřevnatými konci (viz Tip)
- 750 gramů vody
- ¾ čajové lžičky soli
- 1 špetka cukru
- ½ čajové lžičky citrónové šťávy
- 40 gramů másla
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 4 plátky šunky
- 1 žloutek
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 2 špetky mletého muškátového oříšku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1456 kJ / 349 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 4.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Krevetová polévka s batáty
45min
Grilované žampióny plněné pikantní sýrovou směsí
40min
Zeleninovo-sýrové fondue
30min
Smažené tvarohové nočky s marinovanými švestkami
40min
Restované houby (300 gramů)
25min
Červené rybí kari
30min
Polévka ze zeleného chřestu s crème fraîche
30min
Chřestová polévka s rukolou a bazalkou
40min
Chřestový krém se sýrovými chipsy
50min
Topinamburový krém se slunečnicovými semínky
25min
Kari ze špičatého zelí
35min
Mušle s omáčkou z bílého vína a smetany
45min