Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů goudy, na kousky
- 50 gramů staršího pečiva, na kousky
- 1 stroužek česneku
- 1000 gramů chřestu, oloupaného, s odříznutými dřevnatými konci (viz Tip)
- 750 gramů vody
- ¾ čajové lžičky soli
- 1 špetka cukru
- ½ čajové lžičky citrónové šťávy
- 40 gramů másla
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 4 plátky šunky
- 1 žloutek
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 2 špetky mletého muškátového oříšku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1456 kJ / 349 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 4.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Boloňské ragú
1h 15min
Závin s červeným zelím a hruškami
2ωρ. 40 λεπτ.
Losos s rajčatovým glazé, brokolicí a rýží basmati
40 min
Listový salát s camembertem, slaninou a jablky
20 min
Boží milosti
30 min
Krémové kuřecí kari s květákovou rýží
30 min
Kachní prsa s ostružinovou omáčkou a celerovým pyré
40 min
Kakaový dort se šlehačkovým krémem a banány (bez lepku)
4h 55 min.
Čočkový salát
2 godz. 45 min
Cibulačka v chlebu
55 Min
Houbové rizoto s mascarpone
30 min
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1 godz. 30 min