
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
- 1000 g water
- 500 g frozen broad beans thawed
- 50 g frozen green peas
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh basil leaves only
- 2 spring onions/shallots trimmed and cut into quarters
- 10 pimento stuffed olives
- 2 tsp lemon juice (approx. ½ lemon)
- 1 - 2 pinches sea salt to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper to taste
- 1 sourdough bread loaf cut into slices (2 cm thick) and toasted
- 100 g feta cheese crumbled
- 1 tbsp extra virgin olive oil for garnishing (optional)
- 1 lemon zest only, no white pith, for garnishing (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 655.5 kcal / 2753.5 kJ
- Protein
- 34.7 g
- Tuk
- 18.7 g
- Sacharidy
- 78.9 g
- Vláknina
- 15.5 g
- Nasycený tuk
- 7.8 g
- Sodík
- 1392.4 mg
Alternativní recepty
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 Std. 30 Min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1 Std. 50 Min
Beetroot salad with raita dressing
35 Min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45 Min
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1 Std. 5 Min
Artichoke and bean ragout
1 Std. 30 Min
Smashed pea and bean dip
30 Min
Beetroot, feta and spinach quiche
1 Std. 40 Min
Oatcakes with Moroccan hommus
50 Min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1 Std. 35 Min
Fennel, Orange and Cherry Salad
10 Min
Warm Caesar salad with polenta croutons
1 Std. 55 Min