Kompatibilní verze
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 g olive oil, plus extra to grease
- 4 sprigs fresh curry leaves, leaves only
- 1 onion, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 1 fresh green chilli, deseeded and cut into pieces.
- 5 cm piece fresh ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 1 pinch dried chilli flakes (optional)
- 200 g canned diced tomatoes
- 350 g dried red lentils, rinsed and drained
- 1 tsp sea salt, plus extra to season
- 1000 g water
- 800 g cauliflower, leaves removed and stalk trimmed so base is flat
- 125 g tandoori paste (see Tip)
- 2 tbsp freshly squeezed lemon juice
- 30 g fresh baby spinach leaves, roughly chopped
- 400 g canned coconut milk
- 250 g natural yoghurt
- 1 Lebanese cucumber, finely diced
- 3 sprigs fresh coriander leaves, finely chopped
- ground black pepper, to season
- naan bread, to serve (see Tip)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2198.7 kJ / 525.5 kcal
- Protein
- 22.1 g
- Sacharidy
- 77.1 g
- Tuk
- 16.8 g
- Nasycený tuk
- 8.4 g
- Vláknina
- 14.6 g
- Sodík
- 1026.5 mg
Alternativní recepty
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Tomato and lentil dahl
35min
Chickpea shawarma salad bowl
40min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55min
Silverbeet dahl
8 godz. 40 min
Vegetarian chilli
35min
Ancho chilli and black bean stew
40min
Lentil curry (dahl)
30 min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55min
Gwinganna biryani (TM6)
25h 20min
Meat-free mushroom lasagne
1h 30min