Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)

Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)

3.5 106 hodnocení
Příprava 20min.
Celkový 1hod. 15min.
4 portions

Suroviny

  • water plus extra to top up (not higher than the 2L maximum fill level)
    1200 g
  • chicken wings skin on
    500 g
  • carrot cut into pieces
    1
  • potato (approx. 100 g), cut into pieces
    1
  • celery stalk cut into pieces
    1
  • brown onion (approx. 150 g), cut into halves
    1
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • olive oil
    1 tsp
  • salt to taste
  • ground black pepper to taste
  • white rice (medium-grain)
    150 g
  • egg
    1
  • lemon juice (approx. 1 lemon)
    40 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, for garnishing
    1 sprig

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 portion

Sodík 243.9 mg
Protein 25.5 g
Kalorie 1521.3 kJ / 363.6 kcal
Tuk 18.8 g
Vláknina 2.5 g
Nasycený tuk 5.6 g
Sacharidy 22.5 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...