Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Nockerl
- 100 g Topfen, 20% Fett
- 50 g Dinkelgrieß
- 1 Eidotter
- ¼ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Prise Kurkuma, gemahlen
- 1 Prise Muskat, gemahlen
Suppe
- 100 g Erdäpfel, mehlig, geschält und halbiert
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- Butter zum Einfetten
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Kurkuma, gemahlen
- ¼ TL Muskat, gemahlen
- 1 Spritzer Zitronensaft
- 30 g Weißwein, trocken
- 600 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 100 g Vogerlsalat
- 100 g Schlagobers
- 30 g Crème fraîche
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1133 kJ / 270 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 17 g
- Tuk
- 18 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kartoffel-Sellerie-Suppe mit Garnelen
45 Min
Zucchinicremesuppe
25 min
Basilikumsuppe
25 min
Erbsencremesuppe
30 min
Möhrencremesuppe mit Räucherforelle
30 min
Radieschensuppe mit Kressenockerl
35 Min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35 Min
Polenta Lauchsuppe mit Kernöl
20 min
Pastinaken-Cremesuppe
45 Min
Rote-Rüben-Suppe
45 Min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40 min
Erdäpfelschaumsuppe mit Steinpilzen
35 Min