
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dosa
- 250 g long grain rice
- 100 g split black lentils (urad dal - see Tips)
- 600 g water plus extra for soaking
- 30 g cooked rice (see Tips)
- 1 tsp salt
Spiced potato filling
- 1 bunch fresh coriander leaves only
- 500 g water
- 750 g potatoes peeled and cut into cubes (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger peeled
- 1 fresh long green chilli deseeded if preferred
- 1 tsp yellow mustard seeds
- 1 tsp cumin seeds
- ½ tsp ground turmeric
- 60 g ghee plus extra for frying
- 1 red onion (approx. 120 g), cut into thin slices
- 10 fresh curry leaves
- ½ tsp salt
- 120 g fresh baby spinach leaves
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 298.5 kcal / 1253.7 kJ
- Protein
- 6.7 g
- Tuk
- 14.4 g
- Sacharidy
- 33 g
- Vláknina
- 4.5 g
- Nasycený tuk
- 8.7 g
- Sodík
- 573.7 mg
Alternativní recepty
Sambhar
1 Std. 30 Min
Fresh coconut chutney
10 Min
Lemon rasam
40 Min
Tarka dal
30 Min
Shrikhand (flavoured hung yoghurt)
12 Std. 15 Min
Coriander chilli chutney
5 Min
Baingan ka bharta
1 Std. 20 Min
Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)
16 Std.
Chhole (chickpea curry)
35 Min
Carrot halwa
1 Std. 5 Min
Paneer makhani
45 Min
Amritsari dal
26 Std.