Kompatibilní verze
Crispy Japanese chicken with pickled cucumbers
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pickled cucumbers
- 400 g baby Lebanese cucumbers, cut into ribbons
- ½ tsp salt
- ½ tsp caraway seeds
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh dill, leaves only
- 2 tbsp apple cider vinegar
- 1 tsp honey
- ½ lemon, juice only (approx. 20 g)
Japanese pepper seasoning
- 1 tbsp orange peel, dehydrated (see Tips)
- 1 tbsp black peppercorns
- 1 tbsp white sesame seeds
- 1 tbsp black sesame seeds (see Tips)
- 1 tsp wakame flakes (see Tips)
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 tsp sea salt
Crispy chicken
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 garlic clove
- 30 g tamari
- 1 egg
- 500 g chicken tenderloins
- 50 g gluten free cornflour, for coating
- vegetable oil, for deep frying
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2312.5 kJ / 550.5 kcal
- Protein
- 31.9 g
- Sacharidy
- 32.7 g
- Tuk
- 30.2 g
- Nasycený tuk
- 4.1 g
- Vláknina
- 5.7 g
- Sodík
- 1942.4 mg
Alternativní recepty
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Asian beef salad with peanut dressing
30 Min
Curry laksa
45 Min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 Std. 20 Min
Asian dipping sauce
25 Min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24h 55min
Char siew sauce
10 Min
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1 Std.
Mussels in turmeric and ginger broth
20 Min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30 Min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min