Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 30 g vegetable oil
- 150 g onions, quartered
- 150 g celery stalks, cut in pieces
- 3 garlic cloves
- 1 ½ tsp garam masala
- 1 tsp paprika
- 1 tsp ground ginger
- ¼ tsp ground turmeric
- 350 g rhubarb, cut in pieces (1 cm)
- 150 g chana dal (yellow dried split peas)
- 700 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 30 g brown sugar
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 40 g plain yoghurt, for serving
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only, chopped, for serving
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1263 kJ / 302 kcal
- Protein
- 12.6 g
- Sacharidy
- 39.9 g
- Tuk
- 10.2 g
Alternativní recepty
Carrot and Coriander Soup
25 min
Curried Cake with Coriander Chutney
1h 10 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Tarka Dal
9h 5min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30 min
Cape Malay Vegetable Curry
35 min
Garlic and White Bean Stew
50 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Chana Masala
45 min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min
Red Lentil Soup
40 min