Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 6 artyčoků, fialových, očištěných, na poloviny
- 70 gramů citrónové šťávy
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 600 gramů vody
- 3 špetky soli
- 2 špetky pepře černého, mletého
- 20 gramů staršího pečiva
-
20
gramů pecorina, na kousky (2 cm)
nebo 20 gramů sýru parmazánu, na kousky (2 cm) - 10 lístků čerstvé máty, umyté a osušené
- 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje, plus na vymazání mísy
- mozzarella, třešničky, pro servírování
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1251 kJ / 299 kcal
- Protein
- 19.7 g
- Sacharidy
- 13.5 g
- Tuk
- 18.9 g
- Vláknina
- 12.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Treska s citrusovým máslem
50 min
Malinové suflé s anglickým krémem (bez lepku)
Žádné hodnocení
Šťavnaté ovoce z papiloty
20 min
Plněná zelenina
1 godz. 20 min
Drůbeží terina s citrónem a tymiánem
Žádné hodnocení
Paštika s tuňákem a lososem
12 godz. 10 min
Restovaná zelenina
10min
Polévka ze zrajícího sýru
25 min
Parmazánová polévka s rýží
25 min
Fazolové pyré
15 Min
Alsaský koláč flammkuchen s chřestem a citrónovým olejem
1 godz. 20 min
Polévka gazpacho s jahodami
40 min