Římské gratinované artyčoky
TM31 TM5 TM6

Římské gratinované artyčoky

(Žádné hodnocení)

Suroviny

  • 6 artyčoků, fialových, očištěných, na poloviny
  • 70 gramů citrónové šťávy
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 600 gramů vody
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky pepře černého, mletého
  • 20 gramů staršího pečiva
  • 20 gramů pecorina, na kousky (2 cm)
    nebo 20 gramů sýru parmazánu, na kousky (2 cm)
  • 10 lístků čerstvé máty, umyté a osušené
  • 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje, plus na vymazání mísy
  • mozzarella, třešničky, pro servírování

Nutriční hodnoty
na 1 porce
Kalorie
1251 kJ / 299 kcal
Protein
19.7 g
Sacharidy
13.5 g
Tuk
18.9 g
Vláknina
12.7 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty