
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 gramů směsi hub sušených (např. hříbků)
- 500 gramů vody
Těsto
- 120 gramů plnotučného mléka
- 30 gramů čerstvého droždí rozdrobeného
- 300 gramů hladké mouky
- 1 žloutek
- 80 gramů másla nakrájeného na kousky
Nádivka
- 100 gramů cibule napůl
- 20 gramů olivového oleje
- 350 - 400 gramů kysaného zelí
- 50 gramů másla nakrájeného na kousky
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 1 bílek rozšlehaný, na potření
- kmín, celý na ozdobení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 212 kcal / 887 kJ
- Protein
- 4.2 g
- Tuk
- 11.9 g
- Sacharidy
- 24 g
- Vláknina
- 1.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Buchty s uzeným masem
1hod. 30min
Slaný závin s osmahnutými bramborami
1hod. 30min
Pohankovo-oříškový koláč s brusinkovým džemem (bez lepku)
2hod. 30min
Mokao
24hod. 25min
Rajčatovo-sýrové fondue s klobásou
Žádné hodnocení
Cuketovo-bramborová nádivka
1hod. 5min
Pečené bramborové příšerky
2hod. 5min
Fenyklový salát s růžovým pepřem
10min
Slaný koláč se zakysanou smetanou a pažitkou
2hod.
Bílé fazole se zakysanou smetanou a pórkem
20min
Hovězí závitky se šunkou v rajčatové omáčce
Žádné hodnocení
Lasagne s kysaným zelím
1hod. 50min