
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů cibule na půlky
- 50 gramů másla na kousky
- 700 gramů vepřové plece na kostičky (2 cm)
- 250 gramů kysaného zelí okapaného
- 250 gramů žampiónů napůl
- 250 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička masové dochucovací pasty
nebo 1 kostka masového bujónu - 20 gramů hladké mouky
- 60 gramů rajčatového protlaku
- 200 gramů smetany
- 25 gramů koňaku
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 čajová lžička cukru
- 20 gramů hořčice kremžské
- 1 polévková lžíce sušeného tymiánu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 352 kcal / 1471 kJ
- Protein
- 30 g
- Tuk
- 21 g
- Sacharidy
- 8 g
- Vláknina
- 3.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hovězí na červeném víně s anglickou slaninou
2hod. 20min
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1hod. 30min
Marinované hovězí na červeném víně s polentou
12hod. 30min
Pekáček s houbami a vepřovým masem
1hod. 50min
Vepřové kotlety s fazolemi a bramborami
2hod.
Novoroční bramborový guláš
1hod. 5min
Hovězí Stroganoff
35min
Fazole s vepřovým masem a klobásou
1hod. 20min
Paprikový guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem
1hod. 25min
Klasický maďarský guláš
1hod. 45min
Kuřecí játra v rajčatové omáčce
40min
Guláš z vepřové panenky
40min