Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů cibule, na půlky
- 50 gramů másla, na kousky
- 700 gramů vepřové plece, na kostičky (2 cm)
- 250 gramů kysaného zelí, okapaného
- 250 gramů žampiónů, napůl
- 250 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička masové dochucovací pasty
nebo 1 kostka masového bujónu - 20 gramů hladké mouky
- 60 gramů rajčatového protlaku
- 200 gramů smetany
- 25 gramů koňaku
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 čajová lžička cukru
- 20 gramů hořčice, kremžské
- 1 polévková lžíce sušeného tymiánu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1471 kJ / 352 kcal
- Protein
- 30 g
- Sacharidy
- 8 g
- Tuk
- 21 g
- Vláknina
- 3.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Čočkový guláš se slaninou a chorizem
2u. 50min
Koláč s dýní a mletým masem
1h 45 min
Pomalu vařené kuřecí mexické stew (Pollo estofado con verduras)
3h 20 min
Kokotky s polévkou s masovými kuličkami
40 min
Hovězí Stroganoff
35 min
Fazole s vepřovým masem a klobásou
1h 20 min
Čočkové stew s pancettou
1h
Uzené maso na kapustě s bramborami a sýrovou omáčkou
1h
Hovězí na červeném víně s anglickou slaninou
2h 20 min
Vepřové maso s houbami na víně
1u. 50min
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1h 30min
Novoroční bramborový guláš
1h 5 min