
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
- 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 80 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 20 g masła
- 800 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- 4 jajka
- 300 - 350 g szczawiu, konserwowego (1 słoik)
- sól do smaku
- pieprz czarny, mielony do smaku
- 2 - 3 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 187.3 kcal / 783.7 kJ
- Protein
- 9.6 g
- Tuk
- 10.9 g
- Sacharidy
- 15.1 g
- Vláknina
- 4.7 g
- Nasycený tuk
- 5.1 g
- Sodík
- 184.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Barszcz biały wielkanocny
1hod. 10min
Krupnik
40min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13hod. 50min
Barszcz ukraiński
1hod. 35min
Zupa z kiszonych ogórków
45min
Zupa grochowa
1hod.
Flaczki wołowe
2hod. 35min
Kapuśniak
50min
Zupa ogórkowa
30min
Krupnik z grzybami
45min