Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 g koperku, świeżego, tylko liście
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 60 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 40 g pora, pokrojonego na kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 20 g masła
- 1200 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 liść laurowy, suszony
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
- 60 g makaronu, suchego, typu zacierki
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 60 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 472.2 kJ / 112.9 kcal
- Protein
- 3.2 g
- Sacharidy
- 18.4 g
- Tuk
- 3.5 g
- Nasycený tuk
- 1.9 g
- Vláknina
- 2.6 g
- Sodík
- 434.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kartoflanka
55min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40min
Zupa grysikowa
35 Min
Zupa grochowa
1h
Kapuśniak
50min
Zupa z kiszonych ogórków
45min
Zupa ogórkowa
30min
Krupnik
40min
Zupa ziemniaczana
1h
Barszcz czerwony zabielany
45min
Zupa kalafiorowa i pulpety drobiowe w sosie chrzanowym z warzywami na parze
55min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30min