Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Balti paste
- 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into halves
- 40 g fresh ginger, peeled
- 20 g garlic cloves
- 320 g fresh coriander (approx. 5 bunches), leaves, stalks and roots, cut into thirds (see Tips)
- 160 g brown onion, cut into halves
- 60 g olive oil (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 20 g ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 120 g fresh tomatoes, cut into quarters
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp raw sugar
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- 120 g water
Balti coconut fish curry
- 1500 g firm white fish fillets, cut into pieces (4 cm)
- 1 pinch salt, to season
- 1 pinch ground black pepper, to season
- 250 g green beans, trimmed
- 800 g coconut milk
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1588.9 kJ / 378.3 kcal
- Protein
- 33.4 g
- Sacharidy
- 5.8 g
- Tuk
- 24.4 g
- Nasycený tuk
- 14.2 g
- Vláknina
- 3.9 g
- Sodík
- 454.6 mg
Alternativní recepty
Thai green chicken curry
30 min
Chicken tikka masala
1h 10min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min
Beef madras
1h 30min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1 Std. 15 Min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Sri Lankan red beef curry
1h 40 min
Baked masala fish
1 Std. 15 Min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min
Goan prawn curry
25 min
Coconut fish curry
1h 10min
Rogan josh
1h 35 min