Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Balti paste
- 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into halves
- 40 g fresh ginger, peeled
- 20 g garlic cloves
- 320 g fresh coriander (approx. 5 bunches), leaves, stalks and roots, cut into thirds (see Tips)
- 160 g brown onion, cut into halves
- 60 g olive oil (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 20 g ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 120 g fresh tomatoes, cut into quarters
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp raw sugar
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- 120 g water
Balti coconut fish curry
- 1500 g firm white fish fillets, cut into pieces (4 cm)
- 1 pinch salt, to season
- 1 pinch ground black pepper, to season
- 250 g green beans, trimmed
- 800 g coconut milk
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 1588.9 kJ / 378.3 kcal
- Protein
- 33.4 g
- Sacharidy
- 5.8 g
- Tuk
- 24.4 g
- Nasycený tuk
- 14.2 g
- Vláknina
- 3.9 g
- Sodík
- 454.6 mg
Alternativní recepty
Thai green chicken curry
30 min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1 godz. 15 min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 Min
Beef madras
1h 30min
Bengali fish cakes
1 Std. 20 Min
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Goan prawn curry
25 Min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Rogan josh
1h 35min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min
Thai red chicken curry
30 min