Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Spätzle oder Knöpfle
- 9 Eier
- 450 g Mehl
- 1 TL Salz
- 1 TL Majoran
- Salz für das Kochwasser
- 1 TL Öl
Linsengemüse mit Bauchspeck
- 1 Zwiebel (50 g), halbiert
- 100 g Möhren, in Stücken
- 80 g Staudensellerie, in Stücken
- 80 g Porree, in Ringen (3 mm)
- 100 g Schinkenspeckwürfel
-
50
g Schmalz, in Stücken
nebo 50 g Butterschmalz, in Stücken - 1000 g Wasser
- 250 g Beluga Linsen, getrocknet
- 30 g Tomatenmark
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 Nelken
- 1 TL Majoran
- 4 Scheiben Bacon, geräuchert (à 150 g), mager
- 30 g Rotweinessig
- 1 TL Salz
- 1 TL Zucker
- 50 g Butter
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4257 kJ / 1017 kcal
- Protein
- 48 g
- Sacharidy
- 78 g
- Tuk
- 57 g
- Vláknina
- 11.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min
Badische Kartoffelsuppe
45 Min
Schwäbische Pfitzauf
40 dk
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1h
Spätzle
30 Min
Saure Kartoffelrädle
1 Std. 5 Min
Gaisburger Marsch
1h 10min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 Min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 Min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1h
Linseneintopf mit Spätzle
1h