Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Spätzle oder Knöpfle
- 9 Eier
- 450 g Mehl
- 1 TL Salz
- 1 TL Majoran
- Salz für das Kochwasser
- 1 TL Öl
Linsengemüse mit Bauchspeck
- 1 Zwiebel (50 g), halbiert
- 100 g Möhren, in Stücken
- 80 g Staudensellerie, in Stücken
- 80 g Porree, in Ringen (3 mm)
- 100 g Schinkenspeckwürfel
-
50
g Schmalz, in Stücken
nebo 50 g Butterschmalz, in Stücken - 1000 g Wasser
- 250 g Beluga Linsen, getrocknet
- 30 g Tomatenmark
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 Nelken
- 1 TL Majoran
- 4 Scheiben Bacon, geräuchert (à 150 g), mager
- 30 g Rotweinessig
- 1 TL Salz
- 1 TL Zucker
- 50 g Butter
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4257 kJ / 1017 kcal
- Protein
- 48 g
- Sacharidy
- 78 g
- Tuk
- 57 g
- Vláknina
- 11.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50min
Badische Kartoffelsuppe
45 min
Schwäbischer Kartoffelsalat
3h
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 min
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1 godz.
Saure Kartoffelrädle
1h 5 min
Linseneintopf mit Spätzle
1 godz.
Linsen mit Spätzle und Wienerli
1 godz.
Gaisburger Marsch
1h 10min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 godz.
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1 godz.
Rindergulasch mit Brezenknödel
2 godz.