Kompatibilní verze
Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g fresh ricotta cheese
Basil oil
- 70 g fresh basil, leaves only
- boiling water, to blanch
- ice cold water
- 125 g grapeseed oil
Gnudi
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 pinch nutmeg
- 1 pinch sea salt, to season
- 1 pinch ground black pepper, to season
- 500 g plain flour
- 1000 g water
- 2 tsp extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 2 tbsp unsalted butter
Serving
- 300 g cherry tomatoes, mixed, cut into halves
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- fresh basil, leaves only, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4334.1 kJ / 1031.9 kcal
- Protein
- 28.3 g
- Sacharidy
- 78.6 g
- Tuk
- 66.8 g
- Nasycený tuk
- 24.3 g
- Vláknina
- 4.4 g
- Sodík
- 426.7 mg
Alternativní recepty
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min
Whipped Feta
35 Min
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20 Min
Salsa verde
5 min
Ciabatta olive sticks
2 godz. 5 min
Porcini mushroom risotto
35 Min
Pascualina
1h 45min
Lemon Myrtle Baklava (Mark Olive)
3 Std. 20 Min
Chilli mussels with risoni
35 Min
Goats cheese and caramelised onion mille feuille
1h 50min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 Min
Fish cakes with beurre blanc sauce
1 Std.