
Kompatibilní verze
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Slow Cooked Lamb Shoulder
- 25 g vegetable oil
- 750 g lamb shoulder meat, boneless diced
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 Tbsp cornflour
-
1
meat stock cube (for 0.5 l) (lamb)
nebo 1 tsp meat stock paste homemade - 500 g water
- 1 sprig fresh rosemary leaves only
- 1 garlic clove
Red Wine Jus
- 1 banana shallot halved
- 1 garlic clove
- 1 bunch fresh mixed herbs leaves only (approx. 5 g)
- 50 g salted butter
- 100 g port
- 150 g red wine
- 20 g balsamic vinegar
- 35 g dark brown sugar (volitelně)
- 1 pinch fine sea salt or to taste
- 1 pinch ground black pepper or to taste
Carrot and Ginger Purée
- 30 g olive oil
- 500 g carrots cut in 4 pieces
- 15 g fresh root ginger peeled, cut in slices (2 mm)
- 100 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 100 g unsalted butter cut in pieces
- ground black pepper for seasoning
Roasted Lamb Loin
- 1 Tbsp vegetable oil
- 6 lamb loin (100-150 g each)
- 2 pinches fine sea salt for seasoning
- 2 pinches ground black pepper for seasoning
- 10 g unsalted butter for basting
- fresh spinach wilted, for serving (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 638 kcal / 2670 kJ
- Protein
- 35.3 g
- Tuk
- 45.7 g
- Sacharidy
- 21.3 g
Alternativní recepty
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
2hod. 40min
Brandy Sauce
10min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1hod. 10min
Sous-vide Sausage Ragù
2hod. 25min
Sous-vide Chicken Ballotine with Red Pepper Sauce
2hod. 10min
Masala Hake at 55°C
55min
Bordelaise Sauce
55min
Char Siu Marinade
10min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2hod. 10min
Tomato and Chilli Jam
1hod. 15min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2hod. 10min
Peppercorn Sauce
30min