Kompatibilní verze
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Slow Cooked Lamb Shoulder
- 25 g vegetable oil
- 750 g lamb shoulder meat, boneless, diced
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 Tbsp cornflour
-
1
meat stock cube (for 0.5 l) (lamb)
nebo 1 tsp meat stock paste, homemade - 500 g water
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 garlic clove
Red Wine Jus
- 1 banana shallot, halved
- 1 garlic clove
- 1 bunch fresh mixed herbs, leaves only (approx. 5 g)
- 50 g salted butter
- 100 g port
- 150 g red wine
- 20 g balsamic vinegar
- 35 g dark brown sugar
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
Carrot and Ginger Purée
- 30 g olive oil
- 500 g carrots, cut in 4 pieces
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in slices (2 mm)
- 100 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 100 g unsalted butter, cut in pieces
- ground black pepper, for seasoning
Roasted Lamb Loin
- 1 Tbsp vegetable oil
- 6 lamb loin (100-150 g each)
- 2 pinches fine sea salt, for seasoning
- 2 pinches ground black pepper, for seasoning
- 10 g unsalted butter, for basting
- fresh spinach, wilted, for serving
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2670 kJ / 638 kcal
- Protein
- 35.3 g
- Sacharidy
- 21.3 g
- Tuk
- 45.7 g
Alternativní recepty
Béarnaise Sauce
20min
Chilli and Apple Jelly
4 Std. 15 Min
Beetroot Gravadlax
48 Std. 20 Min
Peppercorn Sauce
30min
Chocolate, Rum and Espresso Pudding with Chocolate Caramel Sauce
1 godz.
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 godz. 10 min
Lamb Koftas
1 godz. 30 min
Peppercorn sauce
20min
Lemon Posset
2h 40min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1h 20min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2 godz. 10 min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40min