Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 - 2 brown onions (approx. 180 g), cut into quarters
- 1 bunch fresh coriander, leaves, stalks and roots (approx. 20 g), cut into thirds, plus extra to serve (see Tips)
- 30 g vegetable oil
- 1 tsp black mustard seeds
- 5 cardamom pods (green), crushed
- 1 cinnamon quill
- 2 dried bay leaves
- 800 g boneless lamb shoulder, cut into cubes (4 cm) (see Tips)
- 2 tbsp tomato paste
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp garam masala (see Tips)
- ¾ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 10 g garlic paste (see Tips)
- 20 g ginger paste (see Tips)
- natural yoghurt, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2849.8 kJ / 678.5 kcal
- Protein
- 35.1 g
- Sacharidy
- 6.3 g
- Tuk
- 57.6 g
- Nasycený tuk
- 21 g
- Vláknina
- 3.7 g
- Sodík
- 677.8 mg
Alternativní recepty
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Tandoori paste
5 min
Chicken 65 and green chutney
1 godz. 5 min
Madras curry powder
15 min
Beef madras
1h 30min
Pork vindaloo
2 Std. 20 Min
Chicken korma
45min
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Lamb dhansak
25 godz. 45 min
Rogan josh
1h 35min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Lamb saag
1h 30min