Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 140 g brown onion, cut into quarters
- 130 g carrot, cut into pieces (2-3 cm)
- 130 g celery, cut into pieces (2-3 cm)
- 3 garlic cloves
- 50 g extra virgin olive oil
- 800 g boneless lamb shoulder, cut into pieces (3-4 cm)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 100 g red wine
- 6 anchovy fillets
- ½ tsp dried chilli flakes
- 1 tbsp fennel seeds, lightly crushed
- 300 g canned chopped tomatoes
- 25 g tomato paste
- 1 tsp dried rosemary
- 1 tsp dried thyme
- 50 g shaved Parmesan cheese
- 1 - 2 sprigs fresh basil, leaves only
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2306.9 kJ / 549.3 kcal
- Protein
- 49 g
- Sacharidy
- 8 g
- Tuk
- 34.8 g
- Nasycený tuk
- 11.1 g
- Vláknina
- 5.5 g
- Sodík
- 758.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 Min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3 Std. 40 Min
Chinese pork with vegetables
1 Std. 20 Min
Beef and mushroom stroganoff
40 Min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50 min
Risotto verde (TM6)
30 Min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 Min
Chinese five spice beef cheeks
4 godz. 25 min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5 min.
Beef cheek Bourguignon
5h 25 min
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6, Mark Southon)
4 Std. 35 Min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 Min