
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 140 g brown onion cut into quarters
- 130 g carrot cut into pieces (2-3 cm)
- 130 g celery cut into pieces (2-3 cm)
- 3 garlic cloves
- 50 g extra virgin olive oil
- 800 g boneless lamb shoulder cut into pieces (3-4 cm)
- salt to season
- ground black pepper to season
- 100 g red wine
- 6 anchovy fillets
- ½ tsp dried chilli flakes
- 1 tbsp fennel seeds lightly crushed
- 300 g canned chopped tomatoes
- 25 g tomato paste
- 1 tsp dried rosemary
- 1 tsp dried thyme
- 50 g shaved Parmesan cheese
- 1 - 2 sprigs fresh basil leaves only
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 549.3 kcal / 2306.9 kJ
- Protein
- 49 g
- Tuk
- 34.8 g
- Sacharidy
- 8 g
- Vláknina
- 5.5 g
- Nasycený tuk
- 11.1 g
- Sodík
- 758.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6, Mark Southon)
4hod. 35min
Chicken and roasted red capsicum sauce with rice (TM6)
4hod.
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3hod. 40min
Chinese five spice beef cheeks
4hod. 25min
Chicken chasseur
1hod. 50min
Risotto verde (TM6)
30min
Beef cheek Bourguignon
5hod. 25min
Beef brisket chilli con carne
7hod.
Beef and mushroom stroganoff
40min
Coconut poached chicken salad
45min
Poached chicken with liquid stock
25min
San choy bau (Matt Sinclair)
30min