Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Cizrna a bazalkový dip
- 270 gramů bílé cizrny, suché
- voda, na namočení cizrny
- 15 gramů čerstvé bazalky (cca 1 hrst), pouze listy, omyté a osušené
- 50 gramů feta sýru
- 200 gramů bílého jogurtu
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře, černého, mletého
- 1 polévková lžíce olivového oleje
Placičky
- 270 gramů vody
- 250 gramů cukety, neoloupané, na kousky (3 cm)
- 100 gramů cibule, napůl
- 2 polévkové lžíce čerstvého kopru
- 50 gramů hladké mouky
- ¼ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 vejce
- 1 polévková lžíce mléka
- 3 čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- olej na smažení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1670 kJ / 399 kcal
- Protein
- 21.94 g
- Sacharidy
- 50.28 g
- Tuk
- 12.13 g
- Vláknina
- 1.54 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Salát z divoké rýže s tuňákem
50min
Mexické fazole s krustou z polenty
1h
Fazolové placičky
10 godz. 30 min
Avokádovo-čočkové karbanátky s dipem ze zakysané smetany
1h 10min
Hrachové kebaby
13 godz. 30 min
Čokoládový quinoa dort s polevou z arašídového másla
2u. 10min
Quinoa s granátovým jablkem a dýní
1h
Lasagne se špenátovo ricottovou náplní
1h 20min
Máslo z vlašských ořechů
25min
Cizrnové karbanátky
11hod. 10min
Čokoládovo-povidlový koláč z pohankové mouky
1h 10min
Čočkové biftečky s mrkví
50min