Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Cizrna a bazalkový dip
- 270 gramů bílé cizrny, suché
- voda, na namočení cizrny
- 15 gramů čerstvé bazalky (cca 1 hrst), pouze listy, omyté a osušené
- 50 gramů feta sýru
- 200 gramů bílého jogurtu
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře, černého, mletého
- 1 polévková lžíce olivového oleje
Placičky
- 270 gramů vody
- 250 gramů cukety, neoloupané, na kousky (3 cm)
- 100 gramů cibule, napůl
- 2 polévkové lžíce čerstvého kopru
- 50 gramů hladké mouky
- ¼ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 vejce
- 1 polévková lžíce mléka
- 3 čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- olej na smažení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1670 kJ / 399 kcal
- Protein
- 21.94 g
- Sacharidy
- 50.28 g
- Tuk
- 12.13 g
- Vláknina
- 1.54 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Houbovo-cizrnová směs
9h
RAW pomerančový dort s mandlemi
1h 40min
Mléčná rýže s ostružinovo - čokoládovou polevou
1h
Hummus z červené řepy
10p
Fazolové placičky
10 Std. 30 Min
Chřest s rýží a citrónovou omáčkou sabayon
1h
Fazolový burger (veganský)
1h 20min
Cizrnová pomazánka
3min
Květákovo-špenátové lasagne
1 Std. 45 Min
Rizoto z divoké rýže a quinoy s brokolicí
55min
Cizrnové karbanátky
11h 10min
Medovo-dýňové perníčky
1 Std. 45 Min