
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Květáková směs
- 140 gramů cibule napůl
- 1 stroužek česneku
- 30 gramů řepkového oleje
- 600 gramů květáku na kousky
- 500 gramů sekaných rajčat v plechovce
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- 1 ½ čajové lžičky mleté uzené sladké papriky
-
1 ½
čajové lžičky pizza koření plus navíc na posypání
nebo 1 ½ čajové lžičky sušené majoránky plus navíc na posypání
Bešamelová omáčka a dokončení
-
600
gramů ovesného nápoje neslazeného
nebo 600 gramů rýžového mléka - 50 gramů margarínu plus navíc na vymazání
- 80 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 200 gramů těstovin, lasagní bezvaječných
- 230 gramů mražených špenátových listů rozmražených, osušených (viz Tip)
- 3 rajčata na plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 379 kcal / 1587 kJ
- Protein
- 12 g
- Tuk
- 14 g
- Sacharidy
- 46 g
- Vláknina
- 9.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Křupavé zeleninové placky s červenou řepou
1 Std. 20 Min
Čočkovo-dýňový guláš
1 Std.
Mrkvové noky s cuketovou omáčkou
1 Std. 20 Min
Dýňové karbanátky se špaldou
1 Std. 40 Min
Zelenina s kokosovým mlékem a kari s rýží
1 Std.
Ravioli s cuketovou omáčkou
35 Min
Květákový RAW kuskus se zeleninou
20 Min
Ořechová boloňská omáčka s pórkem
35 Min
Fazolový burger (veganský)
1 Std. 20 Min
Dýňové noky (bez lepku)
50 Min
Sójový guláš s knedlíky v balíčku
1 Std. 25 Min
Fazole po bretaňsku
35 Min