
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 svazek jarní cibulky
- 20 gramů čerstvého zázvoru oloupaného, na tenké plátky
- 2 stroužky česneku
- 1 čerstvá chilli paprička bez semínek
- 30 gramů kokosového oleje
- 1 mrkev na kolečka (7 mm)
- 1 batát na kostky (1 cm)
- 10 gramů thajské žluté kari pasty
- 400 gramů kokosového mléka
- 50 gramů vody
- 1 rovná čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 350 gramů špičatého bílého zelí na proužky
- 1 červená paprika na proužky
- 1 cuketa malá, podélně rozpůlená, nakrájená na plátky (1 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 355 kcal / 1485 kJ
- Protein
- 6 g
- Tuk
- 22 g
- Sacharidy
- 26 g
- Vláknina
- 5.5 g
- Nasycený tuk
- 21 g
- Sodík
- 82 mg
Alternativní recepty
Květákový steak s pyré z máslových fazolí
25 Min
Jáhlové knedlíky se špenátem a rajčatovým ragú (bezlepkové)
1 Std. 20 Min
Lilkové rolky plněné sýrem paneer s červenou čočkou a jogurtovým dipem
40 Min
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30 Min
Gratinovaná dýně s mrkví
50 Min
Kadeřávkový salát s pečenou cizrnou
25 Min
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30 Min
Lilkové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
30 Min
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
45 Min
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16 Std.
Kokosový Dhal
20 Min
Těstoviny se zeleninovým ragú
45 Min