![Kari ze špičatého zelí Kari ze špičatého zelí](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/caaf1662b89f69b5af64847680b3fc9c/Derivates/e6c58f5a4cb5277cab688b1aa9ef2c59e753922b.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 svazek jarní cibulky
- 20 gramů čerstvého zázvoru, oloupaného, na tenké plátky
- 2 stroužky česneku
- 1 čerstvá chilli paprička, bez semínek
- 30 gramů kokosového oleje
- 1 mrkev, na kolečka (7 mm)
- 1 batát, na kostky (1 cm)
- 10 gramů thajské žluté kari pasty
- 400 gramů kokosového mléka
- 50 gramů vody
- 1 rovná čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 350 gramů špičatého bílého zelí, na proužky
- 1 červená paprika, na proužky
- 1 cuketa, malá, podélně rozpůlená, nakrájená na plátky (1 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1485 kJ / 355 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 26 g
- Tuk
- 22 g
- Nasycený tuk
- 21 g
- Vláknina
- 5.5 g
- Sodík
- 82 mg
Alternativní recepty
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25 Min
Hummus
5min
Čočka na kari s dýní v páře
1 Std. 15 Min
Karibské kari
45 Min
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
45 Min
Salát z červené řepy s halloumi na celozrnném toustu
40 Min
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30 Min
Halloumi salát
20min
Těstoviny se zeleninovým ragú
45 Min
Kadeřávkový salát s pečenou cizrnou
25 Min
Mexický quinoa salát
30 Min
Lilkové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
30 Min